Kolačiće koristimo da bismo sadržaj prilagodili vašim interesovanjima/potrebama i obezbedili vam bolje korisničko iskustvo. Pristupanjem ovom veb-sajtu, odnosno aplikaciji dajete saglasnost da na vaš uređaj instaliramo kolačiće. Kontrolu i upravljanje kolačićima možete vršiti putem pretraživača na vašem računaru (videti u daljem tekstu) Napominjemo da uklanjanje kolačića sa računara, odnosno njihovo blokiranje može da utiče na vaše korisničko iskustvo i moguće je da neke funkcije neće više biti na raspolaganju.

Kontrola nad kolačićima putem pretraživača na vašem računaru

Većina pretraživača vam omogućava da na veb-sajtu vidite kolačiće, upravljate njima, uklonite ih ili blokirate.  Ipak, uklanjanjem svih kolačića sa računara dolazi do gubitka svih postavljenih parametara, kao i opcije za odbijanje kolačića budući da ova funkcija zahteva instaliranje opcije za odbijanje kolačića na vaš uređaj. Uputstvo o načinima kontrole nad kolačićima putem najčešće upotrebljavanih pretraživača nalazi se u daljem tekstu.

Više informacija o ostalim pretraživačima, kao i o različitim vrstama uređaja potražite na http://www.aboutcookies.org/ i http://www.cookiecentral.com/faq/.

O tome šta su tačno HTTP kolačići o kojima čitate možete pronaći na Vikipediji u tekstu o HTTP kolačićima.

Upravljanje analitičkim kolačićima

Koristimo kolačiće i za beleženja istorije anonimnih pregleda našeg veb-sajta/aplikacije,  koje se vrši uz pomoć analitičkih kolačića. Za merenje posećenosti šaljemo vam kolačiće naših dobavljača, a to su Google i Yandex. Za više informacija o njihovim politikama u oblasti privatnosti, kao i o tome na koji način možete da odbijete instaliranje analitičkih kolačića posetite sledeće veb-sajtove:

Google Analitika: https://support.google.com/analytics/answer/6004245

 

Da biste ostavili komentar, morate biti prijavljeni na sajt. Ukoliko nemate nalog na našem sajtu, možete se prijaviti sa vašim Facebook ili Google nalogom. Samim procesom prijavljivanja nećete otkriti vaš identitet. Više o tome možete pogledati u našoj politici privatnosti.